Training webrichtlijnen

314 keer bekeken
Leren is leuk. Daarom hebben we de Mett Academy. We geven praktische trainingen en verdiepende scholing. Zo werk jij aan je ontwikkeling en groei je verder. Hieronder vind je ons aanbod in trainingen. 
Meer informatie? Bel of mail.
  030 711 57 77 
  helpdesk@mett.nl
 

 

 

 

 

Tijdens deze training leer je hoe je jouw Mett-platform "webrichtlijnen-proof" vult met content en hoe je de site technisch aanpast. De training is vooral interessant voor communicatie- en ICT-professionals bij de overheid.

Alle overheidswebsites en -platforms moeten verplicht voldoen aan de webrichtlijnen versie 2, level AA. We stemmen de training af op basis van de webrichtlijnenscan die we op voorhand bij jouw platform afnemen. Tijdens de training leer je welke maatregelen je moet treffen om het keurmerk te halen.

Technische informatie webrichtlijnen

Alle overheidswebsites moeten voldoen aan Europese eisen met betrekking tot toegankelijkheid. Hiervoor is de zogenaamde EN 301 549 opgesteld. Deze standaard beschrijft voor een breed scala aan ICT-toepassingen aan welke eisen deze moeten voldoen om toegankelijk te zijn voor mensen met een functiebeperking. Voor websites en webapplicaties verwijst EN 301 549 naar een andere internationale standaard: De WCAG 2.0 (Richtlijnen voor Toegankelijkheid van Webcontent). Deze standaard is in 2008 gepubliceerd door het W3C. De EN 301 549 bevat ook richtlijnen voor niet-webgebaseerde informatie in mobiele applicaties, documenten en hardware. De standaard bevat daarnaast aanwijzingen voor de inkoop van ICT-producten en -diensten.

Meer informatie op forumstandaardisatie.nl

Resultaat is dat we zorgen dat je Mett-platform technisch voldoet aan de strengste eisen. Daarnaast weet je toegankelijke content te plaatsen. Je krijgt een resultatenscan van Mett ter voorbereiding op een officiële toets door een hiervoor geaccrediteerde organisatie.

Voor wie: De training webrichtlijnen is voor communicatie- en ICT-professionals bij de overheid

Tijd 2 uur
Aantal maximaal 10 deelnemers
Prijs 1500 tot 2500 euro voor het toegankelijkheidsprogramma
Locatie incompany


Direct inschrijven

Vragen over deze training? Neem contact met ons op.

 

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

Het meest flexible platform voor online samenwerken