Training drempelvrije content (digitale toegankelijkheid)

890 keer bekeken
Leren is leuk. Daarom hebben we de Mett Academy. We geven praktische trainingen en verdiepende scholing. Zo werk jij aan je ontwikkeling en groei je verder. Hieronder vind je ons aanbod in trainingen. 
Meer informatie? Bel of mail.
  030 711 57 77 
  helpdesk@mett.nl
 

 

 

 

 

Tijdens deze training leer je hoe je jouw Mett-platform vult met toegankelijke content en hoe je de site daarop aanpast. De training is vooral interessant voor communicatieprofessionals, mediateams en webredacteurs.

Alle overheidswebsites en -platforms moeten verplicht voldoen aan de verplichte WCAG 2.1 norm die sinds 2019 geldt. Tijdens de training leer je welke richtlijnen je moet volgen zodat je platform voldoet aan de toegankelijkheidseisen. 

Technische informatie toegankelijkheidseisen

Alle overheidswebsites moeten voldoen aan Europese eisen met betrekking tot toegankelijkheid. Hiervoor is de zogenaamde EN 301 549 opgesteld. Deze standaard beschrijft voor een breed scala aan ICT-toepassingen aan welke eisen deze moeten voldoen om toegankelijk te zijn voor mensen met een functiebeperking. Voor websites en webapplicaties verwijst EN 301 549 naar een andere internationale standaard: De WCAG 2.1 (Richtlijnen voor Toegankelijkheid van Webcontent). De EN 301 549 bevat ook richtlijnen voor niet-webgebaseerde informatie in mobiele applicaties, documenten en hardware. De standaard bevat daarnaast aanwijzingen voor de inkoop van ICT-producten en -diensten.

Meer informatie op forumstandaardisatie.nl

Resultaat is dat we zorgen dat je Mett-platform technisch voldoet aan de strengste eisen. Daarnaast weet je toegankelijke content te plaatsen. 

Voor wie: De training drempelvrije content is voor communicatie- en ICT-professionals bij de overheid

Tijd 2 uur
Aantal maximaal 10 deelnemers
Prijs 1650 tot 2750 euro voor het toegankelijkheidsprogramma
Locatie incompany


Direct inschrijven

Vragen over deze training? Neem contact met ons op.

 

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

Het meest flexible platform voor online samenwerken

Cookie-instellingen